vrijdag 11 januari 2008

verslag tweede wedstrijd: Panters - Mitcham: 18-5

Fanions 10/01/2008 : Boeckenberg – Mitcham : 18 – 05 (10-3)
A: Gert D (3+2s), Terence C (2), Elke W, Chana S (2)
V: Jeff C (3+s)/Yannik, Jens W (1+s), Veronique B (1)/Karen VC, Sofie G/Nikki S (1)
scheidsrechter : T. Voda

Voor onze Engelse tegenstrever waren we iets meer beducht, in de vorm van niet te vroeg de beer te schieten als het vel nog in de porseleinkast zit. Bij de heren vonden we lange jongens en de dames vormden eigenlijk een groot vraagteken. Uiteraard andere vakken langs onze kant, want enkele spelers mochten uitrusten.

Het is in dit tornooi niet anders dan in de competitie : we vertrekken als diesels. De Mitchammers schieten sneller uit de startblokken en versieren meteen een strafworp, die ze missen. Ze recupereren wel de bal en vrijworp. Jens, te geprikkeld, komt te vroeg in en krijgt wegens herhaling een strafworp. Deze gaat wel binnen. Gert, die bankzitten maar niks vindt, trekt meteen in de tegenaanval en lokt zelf strafworp uit. Keurig omgezet voor de vakwissel. Ook ons tweede aanvalsvak laat er geen gras over groeien. Een afstandschot van Jeff en een omdraaischot voor de mand, doet de vakken andermaal wisselen. De balwisselingen gaan snel, soms iets te snel en daardoor onnauwkeurig, maar Mitcham heeft het er knap lastig mee. Elke kan op inloper enkel foutief gestopt worden, jammer genoeg mist Gert. Chana kan haar inloper wel zelf afwerken. Onder de korf is het poweren tussen Terence en zijn iets langere tegenstander. De scheids heeft het een paar maal moeilijk om dit juist in te schatten en zijn fluitsignalen doen de temperatuur bij Terence stijgen. Een schot van Gert wordt afgekeurd voor een duwfout van Terence onder de korf. Het dekseltje begint te rammelen. Gert lokt andermaal een strafworp uit en is nu nauwkeurig. Met een schot van Sofie wordt het 6-1, waarna Mitcham een time out neemt. Onze aanvalscombinaties lopen stroef, met balverlies, foute passen en bijgevolg verloren ballen. De verdediging kreunt, maar kraakt na meer dan 6 min. Dat de frustratie groot was blijkt na de vakwissel. In de volgende aanval is het meteen raak, een inloper van Chana. Jeff krijgt dadelijk daarop een strafworp tegen en de vakken draaien alweer. Ditmaal lukt het in aanval iets beter. Vero scoort een schot en Jens maakt knap de overname op de inloper van Jeff, na een knappe schijnbeweging aan de achterlijn, af. In de laatste minuut dikt Gert de score nog iets aan.

De blauwe pantersupporters zijn duidelijk ingewerkt geraakt. De ritmesectie, bestaande uit grote trom, snaartrom en cimbalen, wordt begeleid door het gezang en handgeklap. Ze pareren gepast de Dossers, die voor stoorzender aan de achterlijn willen spelen.

Gert opent de debatten met een schot, Mitcham wisselt zijn tegenstrever. Het vak Jeff heeft nog steeds problemen om tot scoren te komen. Jeff mikt na dik 5 min. raak, maar aan de overzijde maakt Mitcham zijn 4de doelpunt. Terence werkt zich uit de naad in rebound, maar als zijn heer besluit het rondje blok niet mee te spelen, schiet Terence het balletje door de mand. Halfweg krijgt Jeff eveneens een nieuwe tegenstander en Chana een nieuwe dame. Gert mikt een vrijworp binnen, waarna Nikki Sofie komt vervangen. Deze bedankt voor haar invalbeurt met een mooie inloper. Jeff mag naar de stip voor een fout op de steun, 16-4. Luc acht deze voorsprong ruim voldoende om te wisselen. Zo komt Karen voor Vero en Yannik voor Jeff. Inkomen in verdediging is niet altijd makelijk en Yannik laat zich verrassen in de reboundpositie. Het verschil is te groot en de wedstrijd kabbelt nog 10 min. voort. Gert geeft een mooie directe pas uit gesprongen rebound naar de vrije Terence, die met een doelpunt bedankt. Karen krijgt nog een nieuwe dame tegen. Jens mag naar de stip, alweer voor een fout op de steun.

Voor het einde van de wedstrijd zetten onze supporters “Schoon Wijveke” in. De Portugese organisatie begint de aanwezigheid van onze supporters zeer te smaken. Ze kwamen vriendelijk vragen om de blauwe garde in de tribune te hebben tijdens de openingsceremonie. Zij hebben goede punten voor Boeckenberg verdiend.
Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Mitcham probeerde gebrek aan schotprecisie buiten de 5 m te compenseren met fysieke inzet. Tevergeefs. 5 doelpunten is onverwacht weinig.
Hiermee zijn de eerste 6 punten binnen (een gewonnen wedstrijd is er immers 3 waard tijdens de Europacup). Nu verzorging en rust om voor morgen terug fit en geconcentreerd aan de inworp te staan tegen de Hongaren.

Dirk P

1 opmerking:

sjazeke zei

proficiat Panters en organizatie.
alleen de thuishaven blijft op zijn honger zitten met het verder verloop van de belevenissen in Lisboa ... sorry ... ik weet het als je actueel wil blijven .... had je maar moeten meegaan.
groetjes richard en we duimen hier ... ons horen roepen zul je daar waarschijnlijk niet horen.