Boeckenberg – DOS ‘46 : 12-19 (5-5)

A: Jesse DB (1+s)/Terence C, Jeff C (3), Sofie G, Veronique B (1)
V: Davor D (2+s), Gert D (3), Sara G, Nikki S/Elke W
Scheids- en lijnrechter : Alves & Voda

De wedstrijd waarvoor we naar Portugal zijn gekomen staat ook op het programma : de finale van de Europacup tegen DOS ’46. Alle voorbereidingen en de tornooiwedstrijden zijn achter de rug, nu komt het er op aan gefocust en geconcentreerd op het veld te komen. Geen geringe opdracht had de scouting van DOS ons reeds geleerd. Strateeg Luc werkte de tactiek uit, aan de spelers om die toe te passen en uit te voeren. De supporters waren er in ook geval klaar voor. Reeds tijdens de opwarming gingen de registers open en werd de zaal sfeervol opgewarmd.

De start van de wedstrijd is belangrijk. De kreten van ontgoocheling zijn niet uit de lucht als de scheids een wegtrekkend schot van aan de achterlijn van Jeff niet toekent wegens verdedigd. Beide ploegen verdedigen overigens verbeten. De tactiek van Luc werkt trouwens. De Nederlanders hebben problemen in de opbouw en hun schoten treffen mede daardoor geen doel. Onze aanval moet zoeken en wroeten, creëert kansen, maar mist afwerking. Na 7 min. krijgt DOS een strafworp voor een fout van Sara op een omdraaier. Uit de misser blijkt dat ook bij hen de zenuwen gespannen staan. Een kleine 3 min. later is het toch raak, opnieuw van op de stip. De volgende aanval botst een schot van Jesse uit de mand. Pech en nog meer pech als een schot tegen Davor wel door de mand gaat, 0-2. Onze verdediging heeft het 11 min. 30 sec. volgehouden. Bijna halverwege werkt Gert de vrije kans na overname op een inloper van Davor af, meteen ons eerste doelpunt. Twee aanvallen later draait een schot van Davor uit de mand en wordt het aan de overzijde tegen Jeff 1-3. De verdedigingen blijven het de aanvallers zeer moeilijk maken. Pas na 22 min. valt het 5de doelpunt, tegen Sara een schotje. Jeff vindt het nu welletjes en knalt nummer 2 binnen. Na een vrijworp van DOS staan we er terug 3 achter. Dit doelpunt wordt onmiddellijk gecounterd door Gert, wegspringend uit rebound. Een schot van Jens doet de zaal en de spelers van DOS daveren, het eerste door het gejuich van de supporters, de anderen van de zenuwen. Iedereen voelt dat er meer in zit, dat ook waarmaken is wat anders. In de laatste minuut lokt Jesse via een knappe inloper een stip uit en zet die zelf om. Gelijk aan de rust en zonder te overdrijven kan ik zeggen : zonder meer verdiend.

De tweede helft start ongunstig. DOS steekt een tandje bij in aanval, wijzigt iets aan hun spelconcept en met succes. In de eerste minuut krijgt Jeff een schot tegen na overname op een inloper tegen Jesse. Na een woordenwisseling met de scheids krijgt Davor geel en de volgende aanval slikt Jesse een schot. Het scenario van de eerste helft staat terug op bord. Deze keer gaat de scoremachine van de tegenstrever door met schoten tegen Davor en Sara. Plots staan we 4 goals achter. Davor mag wel naar de stip voor het tegenhouden van Sara bij inloper, maar de volgende aanval krijgt Jesse een schot tegen. Luc ziet het gevaar en neemt een time out. Hij kan het tij niet keren. Met een schot tegen Nikki en een strafworp tegen Gert, staan we na minder dan 12 min. 6 doelpunten achter. Dan weten we dat het moeilijk wordt. Een schot van Gert wordt gecounterd met een schot tegen Sofie. Luc beslist dan volledig de aanvallende kaart Jeff te trekken en wisselt Jesse voor Terence in de rebound. Tegen Gert, afgezakt voor de rebound, wordt het 7-14. We zijn halverwege de eerste helft. Even gaat de klok stil voor verzorging van Gert’s vinger. Al het gezwoeg in aanval levert een hoop kansen op, maar geen doelpunten. De bal lijkt er echt niet in te willen. De eersten die scoren zijn de Nederlanders met een schot tegen Davor. Nog 7 min. en Elke komt in de plaats van Nikki. Met 2 schoten tegen Jeff wordt de kloof maximaal. Het siert onze spelers dat ze ondanks de pech in de afwerking blijven voort vechten. Het siert de supporters dat ze door dik en dun de ploeg spelen. De rode fans naast hen komen niet aan de bak. Ze zullen wel verbaasd hebben opgekeken van “O wat is het stil aan de overkant”. Jeff scoort tweemaal tegen, een schot en een instapper onder de korf. Tussen de twee in kreeg hij een nieuwe tegenstander. Davor maakt de overname op Gert af en scoort daarna een inloper. In de laatste minuut krijgt DOS nog 2 strafworpen en noteer ik een schot van Veronique.

Het eindverdikt is zwaar, te zwaar en niet in verhouding met het getoonde spel. Het gebrek aan afwerking heeft ons de das om gedaan, te samen met een verschrikkelijk sterk begin van de tweede helft door de tegenpartij. Bij hen lukte in dat eerste kwartier praktisch alles terwijl langs onze kant de bal er echt niet door wilde. Jammer, maar het is toch leuk om te weten dat de Nederlandse tegenstander zich ongemakkelijk en onzeker voelde. Bewijs daarvoor dat zijj hun opbouw zo langzaam gingen opzetten dat onze supporters om de schotklok gingen scanderen. De scheids greep zelfs in en floot een aanval af wegens tijdrekken. Een goede prestatie dus. Proficiat aan alle spelers en de supporters. Dit was een hoogstaand evenement. Het smaakt in ieder geval naar meer.
Dirk P

4 opmerkingen:

Unknown zei

Ondanks het verlies in de finale tegen een meer ervaren DOS46, toch een héél dikke proficiat aan spelers, begeleiders en supporters ter plaatse.
En nu op weg naar de volgende Europacupfinale! Alvast met een ervaring rijker!
Jan & Lisbeth

simonne zei

aan alle panters toch een dikke proficiat met de zilveren medaille
tevens willen langs deze weg alle supporters die er waren bedanken om hun medeleven en hulp die we kregen na het voorval dat we meemaakten
vooral Leon willen bedanken omdat hij toch een halve dag met ons heeft rondgereden om alles klaar te krijgen
Vanessa ook bedankt omdat we hem even mochten lenen
groetjes simonne en eddie

Unknown zei

Hallo Boeckenberg,

Vond dat jullie leuke supporters hadden. Het was gewoon gezellig tussen de supporters van ons en jullie.
Wij hebben 5 fantastische dagen gehad, hoop dat jullie dat ook hebben gehad. Ondanks de nederlaag in de finale.