donderdag 10 januari 2008

verslag eerste wedstrijd: Benfica-Panters 10-19

Fanions 10/01/2008 : Boeckenberg – NC Benfica : 10 – 19 (6-12)
A: Davor D, Terence C, Sara G, Elke W
V: Glenn L, Jesse DB, Chana S, Sofie G
scheidsrechter : P. Osinski

Onze openingswedstrijd van de Europacup start tegen het gastland. We konden ons alleszins verwachten aan een gemotiveerde tegenstander. Na een opmerking ivm. de onstabiele palen, enkel op platen, rukte de organisatie uit met plakband om die platen aan de grond te plakken. Deze oplossing hield het wonderwel tot het einde van de wedstrijd. Luc startte met een onuitgegeven ploeg, maar met de 4 wedstrijden van het ganse tornooi in het verschiet dient er met de krachten zuinig omgesprongen.

Door de nieuwe opstelling en omgeving is het even zoeken naar de juiste combinaties. Benfica profiteert daarvan om de score te openen, een schot tegen Chana. Lang duurt het gejuich van de Portugezen niet, de volgende aanval snelt Elke voorbij haar dame en legt binnen. De vakwissel brengt hetzelfde beeld. Jesse heeft pech als een schot uit de mand draait. We komen toch op voorsprong als Glenn de overname op een inloper van Jesse van achter de korf afmaakt. Benfica countert onmiddellijk met een schot tegen Terence. De tweede vakwissel is een feit, de voorbereiding is nu voorbij. Eerste vrijworp voor Davor die na een schijnbeweging onderhands binnenligt. Een schot van Elke brengt ons 2 voor, 10 min. gespeeld. De coach van Benfica ziet de druk op zijn spelers en neemt een time out. Dit weerhoudt Jesse er niet van om van aan de achterlijn raak te mikken. De tegenstander plooit niet, want amper 1 minuutje en 2 schoten zijn voldoende om de neus terug aan het venster te steken. Ondertussen vecht Davor een strijd uit op leven en dood met zijn tegenstrever. Die haalt alles uit de kast in verdediging, maar moet Davor een eerste maal foutief tegenhouden. Stip en Davor zuiver. Jesse herhaalt zijn exploot van aan de achterlijn. Tegen Elke weet Benfica de schade te beperken. Tevens drukken zij het tempo in aanval door hun opbouw extreem te verzorgen. Conditioneel krijgen ze problemen om ons tempo te volgen. Zonder schotklok die de seconden wegtikt, kan dat natuurlijk. Davor stormt voorbij zijn heer, die enkel via een fikse duw Davor kan hinderen. Stip en een verwittigende vinger van de scheids. Terence, die in de aanvangsfase heeft moeite had om zijn positie in te vullen, gebruikt nu het “blokvermijden” van zijn tegenstander om binnen te leggen met een handje. Hij krijgt wel een schotje tegen. Jesse ziet de heer tegen Glenn voorkomen op de steunende dame, heeft een prima pas naar Glenn in huis, zodat die laatste rustig kan binnen leggen. Voor een fout op de steun mag Davor voor de derde keer succesvol naar de stip. 2 min. later toont zijn tegenstander zijn onmacht in verdediging met een fikse duw in de rug van Davor. Volkomen overbodige en gevaarlijke fout. Dit levert hem terecht en een gele kaart en een strafworp op, jammergenoeg gemist. Terence besluit zijn goede eerste helft met een doelpuntje na overname op inloper van Davor.

In de tribune regeerde ondertussen het blauwe panterlegioen. De schamele supporters van Benfica en een aantal officials keken verbaasd – misschien ook wel verdoofd door de aanmoedigingen, trommel, trompet, sirenes, enz. – naar de overzijde. Ja, Boeckenberg is aanwezig en iedereen zal het geweten hebben.

De 2de helft is maar net begonnen en Luc voert de eerste wissel door, Niki komt in de plaats van Sara. De eerste score komt op naam van Jesse, een inloper met 1 handje. Glenn scoort een tweede maal uit een poging om het bloksnijden te vermijden. Na de vakwissel kijkt hij wel tegen een schotje aan. Terence breit een vervolg aan zijn goede eerste helft en werkt andermaal netjes een overname op een inloper van Davor af. De kloof is ondertussen gemaakt en ook bij ons gaat het tempo iets naar beneden. Chana scoort van aan de achterlijn, dat Benfica teniet doet met een schot tegen Terence. Een vrijworp van Davor, voor een fout op de steunende Nikki, wordt gevolgd door een schot tegen Jesse. Met een schot tegen Terence staat het halverwege 10-17. Tijd voor wat vers bloed, besluit Luc. Hij brengt Yannik voor Jesse en Karen voor Sofie. Na een schot van Chana neemt de coach van Benfica zijn tweede time out. Ook hij wisselt, de heer tegen Yannik en wat later de dame tegen Chana. Davor tekent met nog dik 7 min. te gaan voor het laatste doelpunt, een schot van aan de zijlijn. Iets later krijgt hij zijn vervanging, onder luid applaus van de supporters. Zo krijgt Jens de resterende speeltijd. Hoe hard hij en Terence ook proberen, de bal wil niet meer door de mand. Het is een paar maal close, doch de nummer 20 komt er niet.

Na een kwartiertje hadden we het wel begrepen. Benfica had dat eerste kwartier met alle middelen gepoogd om het hoge tempo bij te benen. Dat kostte zichtbaar veel van hun krachten. Een paar spelers hadden moeite om zich bij die overmacht neer te leggen, met enkele (te) zware overtredingen tot gevolg. Gelukkig konden we het strijdveld verlaten zonder kwetsuren. Een mindere tweede helft hoorde ik hier en daar zeggen. Misschien wel, maar het doel – winnen en zoveel mogelijk krachten sparen – werd zonder veel problemen bereikt. Trouwens de supporters droegen die laatste 10 min. dik hun steentje bij in de realisatie. Zij scandeerden het team vlotjes en ononderbroken naar het eindsignaal.


Dirk P.

2 opmerkingen:

Gitta zei

Proficiat aan alle PANTERS !!!!
Wij hopen dat jullie deze score verderzetten door heel het tornooi! We volgen jullie hier op de voet via het blog! Nog veel succes en breng die beker mee naar Boeckenberg dan kunnen wij ook nog mee feesten! Groeten Kris en Gitta.
Komaan hé Panters aaaaanvalllleen....Lars

Anoniem zei

Proficiat panters met jullie overwinning !!!! Volhouden zo!
Jullie worden constant gevolgd op de blog hoor.
Niet alleen de tribune zit overvol maar ook het internet :-).
Grtjs Sandra