vrijdag 11 januari 2008

Spelersbericht: Derde dag in Lisboa...

Donderdag 10/01/2008
07h00
Op dit onmenselijk uur werden we reeds verwacht aan de ontbijttafel. Alle panters waren dit keer keurig op tijd. Na het ontbijt werd iedereen deskundig terug aan elkaar geplakt door Niels W.

09h00
De bus vertrekt aan het hotel richting wedstrijdhal. Daar werden we voor de eerste wedstrijd nog 1 maal toegesproken door onze coach. Iedereen was duidelijk gefocussed om de Portugezen van de nodige weerstand te voorzien…

De supporters komen de hal binnen, ze hebben enorm veel materiaal bij. Ze kleuren de sporthal helemaal blauw en alle vlaggen krijgen hun plaatske. Het is duidelijk dat de grote pantervlag veel indruk maakte. RESPECT VOOR ONZE SUPPO’S !!

11h00
We starten super geconcentreerd en na een moeilijk eerste kwartier lopen we uit tot een 12-6 ruststand. De wedstrijd kabbelt verder en we winnen overduidelijk met 19-10 (uitgebreid verslag, zie lager). Na de wedstrijd bekijken onze waarschijnlijke tegenstander voor de finale, DOS ’46. Davor is duidelijk niet met tornooi bezig: “Terence vertelt dat Mitcham nog vroeger dan wij is moeten opstaan voor hun eerste wedstrijd en dat ze hun tweede om 17h hebben. Davor zegt dat dat niet kan, want dat wij spelen om 17h. Davor kent duidelijk onze tegenstrevers niet. (T had gelijk)”

De hele namiddag brengen we in de hal door. Onze meisjes blinken andermaal uit in het niets doen en zetten zich op een stoel in het zonnetje. De jongens vol van energie spelen een wedstrijdje basketbal in de aanpalende hal. Hier wordt al snel duidelijk dat Jeffrey de juiste sport heeft gekozen. (Volgens lag zijn onkunde aan het feit dat we op sokken speelde).

16h00
Iedereen is terug wedstrijdklaar. Nog een korte bespreking van onze topcoach en de laatste wedstrijd van de dag kan worden aangevat. Onze supporters, waarvan enkele zich hadden opgefrist met een duik in de zee, waren net zoals bij de eerste match klaar om zich volledig te geven. (Verslag zie lager)

18h30
Wedstrijd wordt winnend afgesloten met 18-5. We hebben de Engelsen dus makkelijk kunnen bedwingen. Na de wedstrijd volgt nog de verplichte openingsceremonie waar onze supporters indruk blijven maken. Het lawaai oorverdovend waardoor de organisatoren moesten wachten om het publiek en spelers toe te spreken.

20h00
De bus brengt ons van de sporthal terug naar het hotel in ware discostijl…
De chauffeur brengt al snel sfeer in de bus met loeiharde dancemuziek en bijhorende flikkerlichtjes. Zijn macho rijstijl zorgde ervoor dat in een nieuwe recordtijd aan het hotel arriveerde. De spelers mengen zich onder de supporters en brengen enkele zangkoren ten berde… The cap spreekt de suppo’s toe via de microfoon in de bus en bedankt ze voor hun inzet van de eerste dag.

22h00
Na het eten wordt nog gezamenlijk een filmpje bekeken met de nodige versnaperingen en cola.

Gerry en Terry

1 opmerking:

Unknown zei

Doe zo voort panters , nog 3x winnen en de buit is binnen;

jan & Lisbeth