woensdag 9 januari 2008

Spelersbericht: Tweede dag in Lisboa...

Woensdag 09/01/2008
09h00
Iedereen gaat ontbijten, de ene al wakkerder dan de andere. Jens heeft niet goed geslapen en vraagt zich af of hij de volgende dagen niet beter op het tapijt naast zijn bed slaapt, want volgens hem is de matras veel te hard voor zijn tere rug. Hetgeen ons voorgeschoteld wordt is dik in orde: van croissants tot verse fruitsla, van worstjes tot omelet met spek. Volgens Jens was dit puree en deze keer was hij bloedserieus.

Na het stevig ontbijt zijn we vrij tot 12u en iedereen vult deze vrije uren in op zijn manier: sommigen willen geen nachtelijke honger en dorst meer en gaan naar de winkel, anderen beginnen te studeren (of doen toch alsof wanneer we binnenkomen met de camera), nog anderen doen nog een schoonheidsslaapje of spelen op de PS2 (Onze kiné Niels wordt ontdekt als het nieuwe FIFA talent) en jullie reporters vulden de Portugal blog aan met het verslag van dag 1.

12h00
Iedereen verzamelt weer in de eetzaal van het hotel voor een lichte maaltijd, vacuüm verpakte boterhammetjes zonder korst met appel en banaan en we kunnen er weer tegen voor een paar uurtjes. Jens W. genoot zichtbaar van dit godenmaal (het stonk!).

13h00
We wachten op laatkomers Jesse en Jeffrey in de bus om naar de sporthal te gaan. Luc T. moet hen echter gaan halen met een uitbrander tot gevolg. Hun excuus was dat de klok van de TV nog niet op 13u stond, wat uiteraard larie en apekool is.

13h05 (Jesse en Jeffrey eindelijk toegekomen)
We vertrekken met de bus voor de eerste en enige training hier in Lisboa, althans zo dachten we toch. De eindlocatie werd bereikt na een klein half uurtje rijden. Daar aangekomen wordt echter snel duidelijk dat er van trainen niets in huis zal komen. Het SMT doet nog zijn uiterste best in het onderhandelen, maar geen resultaat. Ondertussen houden de mannen zich bezig met voetballen op en rond de speeltuigen voor kinderen tot 12 jaar (Jesse en Jeffrey voelen zich hier dan ook volledig in hun element). De dames daarentegen onderscheiden zich ondertussen in het zalig niets doen. Rond de sporthal was er een fit-o-meter aangelegd. Jesse en Jeffrey konden daar zalig met hun net ontwikkelde spieren pronken. Veel blabla en weinig boem-boem bleek een kleine periode later.

15h30
Aangezien we pas om 19h, wat uiteindelijk 20h bleek te zijn (dankzij een steeds alerte Sarah C.), terug afspreken voor het avondeten hebben we dus weer een paar uurtjes vrij.
De meeste jongens waren al moe van het partijtje voetbal aan de sporthal en moesten dringend rusten. 2 heren echter, jullie reporters, waren nog fit genoeg om de kiné en de dames, voor de gelegenheid uitgedost in een prachtige fluo roze outfit, op sleeptouw te nemen naar Estadio da Luz (FC Benfica stadion). Dit toch wel indrukwekkend stadion, dat we ook aan de binnenkant konden bekijken, kon hen echter maar matig boeien, maar het aanpalende MEGA shopping center des te meer.
De sobere maaltijd van ’s middags werd daar ook aangevuld met een 4 uurtje onder de vorm van een bezoek aan de McDonalds, alles voor de topsport niet waar …
Ook de bijna voltallige sportieve staff van de panters werd even later heimelijk gespot door kiné Niels en zijn camera in dit fastfood restaurant.

20h45
Hopelijk begint op dit uur de bespreking voor de eerste Europacupdag. 2 wedstrijden staan op het programma, 1 tegen het organiserende Benfica en 1 tegen de Engelse kampioen Mitcham. Hopelijk houdt de coach de bespreking kort, zodanig dat we onze pas aangekochte cola en chips kunnen verorberen tijdens een filmavondje.

23h30
De film is gedaan en het publiek keert tevreden kamerwaarts…

Gerry en Terry

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Veel succes panterkes met al jullie wedstrijdjes !!! Laat ze daar maar eens zien wie die beruchte panters wel zijn.
Go panters go !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

janverke zei

knap begin panterkampioenen!!!
Doe zo voort, we wachten hie met ongeduld op het vervolg! Spijtig dat we er niet bij kunnen zijn
nog veel succes!
de ex-clubsecretarissen
Jan en Lisbeth