woensdag 9 januari 2008

Spelersbericht: Eerste dag in Lisboa...

Dinsdag 8/1/2008 12h40

De spelers komen met mondjesmaat toe in de Gouverneur Holvoetlaan. Uiteraard staan onze 2 junioren, Nikki en Yannick, reeds klaar. Dit was niet te verwonderen, ze zaten heel de nacht met krampjes op het toilet. De valies van Jeffrey weegt volgens inside information 30kg. Naar eigen zeggen is dit te wijten aan zijn schoolboeken. Na een grondige controle vonden we een stijltang en een professionele haardroger. Iedereen begon de eerste foto’s te maken, zoals ook Elke, doch deed er zich een probleem voor met haar toestel, volgens Jens was dit te wijten aan het ontbreken van een fotorolletje in haar digitale fototoestel. Als vanouds kwamen de kleintjes, Jesse en Oevel, te laat aan. Een aantal supporters maande de buschauffeur aan om door te rijden. Dit had duidelijk te maken met het ontbreken van Vincent V. Hij moest zogezegd nog wat vlaggen gaan oppikken, maar eigenlijk moest hij de vergeten sloef sigaretten thuis nog gaan halen. VV sprintte naar de bus en de vlaggen kwamen dan ook van pas bij het drogen van de overtollige zweetdruppels. Een sprint van 400m was dan ook al van zijn 14 jaar geleden. Oevel was er als de kippen bij om de nodige zuurstof via mond op mond beademing toe te dienen.

13h40

Onze groep wordt afgezet aan de luchthaven. Ruim op tijd zetten we onze valiezen op een trolley en vertrekken we richting check-in. Zonder aanschuiven krijgt iedereen zijn boarding pass. Met nog 2 uur te gaan begeven we ons door de douane post, zelfs Davor D. geraakt hier zonder problemen door.

14h15

We komen bij de bagagecontrole. Luc T had zich niet geschoren en ze verwarden hem dan ook meteen met een terrorist met een volledige fouillage in een apart lokaal tot gevolg. Vero maakte zich zorgen over haar lijfgeur nadat ze haar deodorant had moeten afgeven.

14h30

Spelers en supporters begeven zich samen naar de eerste de beste pub. Spelers kaarten, supporters drinken, uiteraard alles voor de topsport. Jens klaagt dat er geen aparte rokersruimte is en begeeft zich dan ook naar de toiletten. Jeugdherinneringen alom…

15h55

Tijd om ons naar gate nr 54 (29+17+8(januari) = 54 of is dit puur toeval). Jesse vergeet even dat korfbal een teamsport is en zondert zich gedurende een volledig kwartier af om telefonisch afscheid te nemen van zijn liefje. Dit belooft voor de komende week…

16h25

We zitten allen in het vliegtuig, waar reeds een heel blok enkel voor ons werd afgehuurd. Enkel Nikki en Niels lijken er niet echt gerust in, dit is dan ook hun vliegdoop. De groep steunt hen dan ook door dik en dun door hen alle vliegtuigonderdelen uit te leggen. Na het lezen van het artikel over gigolo’s moest Terence dringend naar het toilet. Ook Elke moest dringend, maar als een echte gentleman liet Terence Elke na hem gaan. (15min)

19h05 (plaatselijke tijd)

De daling wordt ingezet en de piloot wenst ons via de intercom enorm veel succes.

19h25

Onze supporters die met een andere maatschappij reeds 15 min geland waren, stonden ons op te wachten toen we de aankomsthal binnenkwamen. Samen stapten we de bus is richting hotel, waar we een kwartier later aankwamen. We kregen allen onze kamer toegewezen. Ze zijn allemaal zeer mooi en verzorgd. Na het dumpen van onze bagage werden we meteen bij het avondmaal verwacht, waar we een zeer vriendelijke bediening genoten door de Portugese serveuses.

21h30

De groep, buiten de kleintjes die reeds oververmoeid en ambetant waren, nam de metro naar het oude stadsgedeelte om iets te gaan drinken. Uiteraard geen alcohol, want dit werd ons enkele uren eerder verboden door onze voorzitter FDS en onze coach LT. Braspartijen zoals bij de nationale ploeg worden hier niet toegelaten. Buiten enkele louche figuren was er echter weinig te zien op een dinsdagavond, dus hielden we het zeer sober met 2 non-alcoholische drankjes en namen dan terug de blauwe lijn richting hotel. Terence had het in de metro reeds aan de stok met een uit de gekluiten gewassen security man. Hij nam de verkeerde uitgang en verwijderde hiervoor een ketting. Aan het hotel aangekomen beseften een aantal panters dat ze nog grote honger hadden en bij gebrek aan Hollanders om op te eten, gingen ze op zoek naar een nachtwinkel. Tevergeefs, bankcontacten bij de vleet, maar geen enkele Apu te vinden…

Gerry en Terry

2 opmerkingen:

Youssef Brahim zei

Boeckenbergers laat zien dat het Belgische korfbal nog bestaat. Haal de finale en breng die beker mee !

Verhoevel zei

De hollandse spelers waren er bijna niet meer...

Met het hart nog in de keel dachten we dat we het ergste gehad hadden, maar toen begon de nachtmerrie pas echt!!!! We zijn te laat vertrokken, want ook de piloot had genoten van de TAP, en na enkele slingers en ruime bochten kwamen we los van de grond. Nu begon het weer zich er ook mee te bemoeien, en werd alles van kwaad tot erger. We vielen in een luchtzak, waardoor de rechtermotor het begaf. Lampen begonnen te flikkeren en baby’s lieten van zich horen. De piloot probeerde de passagiers te kalmeren, maar zijn Russische accent maakte het verhaal een klein beetje onduidelijk. Men raakte in paniek maar algauw kwam na de regen, zonneschijn. We landen in Portugal!

Bron: site Dos'46